Kiss – en hel produktindustri

Det amerikanska hårdrocksbandet Kiss startade sin bana redan under tidiga 1970-talet, fast då med namnet Wicked Lester. År 1974 släppte dock Kiss sin debutplatta som fick viss uppmärksamhet – men någon succé var det definitivt inte. Bandet släppte ytterligare ett par skivor som togs emot med svalt intresse från både publik och kritiker. Det var först med liveskivan ”Alive” som allt tog fart rejält för Kiss – konceptet var fulländat och många ansåg att bandets låtar och sound gjorde sig mycket bättre live än på studioinspelningar. Resten är historia, som det brukar heta. Kiss har sedan dess inte bara sålt mängder av skivor, utan dessutom en imponerande katalog med alla möjliga produkter. Här nedan ska vi titta på några av dem.

Kläder och utstyrsel

Många är de som vill se ut som sina idoler och särskilt när det handlar om ett band som Kiss, där utstyrsel och smink spelat en så stor roll för populariteten. Hos Partykungen hittar du mängder av roliga maskeradkläder, bland annat riktigt snygga varianter av Kiss-dräkter som du gärna använder på nästa fest. Här hittar du inte bara dräkter, utan också Kiss-peruker som kompletterar looken på ett autentiskt sätt. Till detta kan du självklart ha en t-shirt med din favoritplatta från Kiss!

Kroppsprodukter

Det här kanske inte är den mest uppenbara kategorin när det handlar om ett rockband, men faktum är att det finns kroppsprodukter som bär Kiss-loggan. Bland annat finns en deodorant samt en rakkräm (båda för herrar) att tillgå – samt parfym för både dam och herr.

Musikprylar

Ja, självklart finns plektrum med tryckta autografer att köpa i flera olika utföranden. Du kan också hitta gitarrsträngar och trumpinnar som bär dina idolers namn.

Flipperspel

Snacka om produktplacering i spelhallarna på den tiden då det begav sig! Säkert finns det de som dessutom har ett flipperspel med Kiss-tema hemma, trots att det antagligen inte är så många. Flipperspelet lanserades 1978 och många av de ursprungliga exemplaren har säkert sett sina bättre dagar. En häftig pryl är det dock förstås och dessutom med ett rejält samlarvärde.

Böcker

Det finns en stor mängd Kiss-böcker att få tag på efter lite letande; allt från rena fotoböcker till biografier – och målarböcker för barnen.

Diverse Kiss-prylar

Ett äkta Kiss-fan vill ha det mesta som producerats med Kiss-loggan. Stickers och affischer hör till några av de prylar som gärna inhandlas och används till att inreda olika rum med (förstås till hela familjens glädje).